"Svět není továrna na splněná přání..." - John Green

sobota 15. listopadu 2014

On my wishlist (2)

Toto meme pořádá Book Chick City. Cílem je, každou sobotu uveřejnit několik knih, které bychom si chtěli pořídit.

Můžou to být jak starší tak i ty novější knihy, či knihy vycházející v budoucnu.
 
 Než jsem tě poznala - Jojo Moyesová - Knižní klub
 Louisa Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by za nic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise měnit musí. Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Je to svět adrenalinu, velkých obchodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud.
Jen těžko si lze představit více nesourodou dvojici než náladového a depresivního Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise…
Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.
 
Anotace je vážně hodně lákává a obálka se mi taky moc líbí. Za své mluví i odznáček bestselleru, takže si myslím, že to bude vážně stát za to!
 
Dokonalá chuťDokonalá chuť - Natalie Young - Domino
Brilantní a doslovná pitva manželství.
Seznamte se s Lizzií Prainovou: ženou v domácnosti, která nedávno překročila padesátku. Bydlí v domku u lesa se svým psem Ritou. Moc ráda vaří a lidem ze sousedství se vyhýbá. Pro obživu peče jiným dorty.
Jejího manžela Jacoba už pár dní nikdo nespatřil. To proto, že ho Lizzie minulé pondělí v náhlém hnutí mysli praštila rýčem do hlavy. Co by měla podniknout teď? Pokud chce začít nový život, který si podle vlastního mínění po ubíjejících třiceti letech v Jacobově stínu plně zasluhuje, musí se zbavit jeho mrtvoly. Způsob, jakým se to Lizzie rozhodne učinit, vychází z jejího vrozeného smyslu pro praktičnost. Nic pro slabší povahy. Lizzie však svůj plán hodlá dovést do zdárného konce. Protože jedině tak bude moci začít konečně žít.
Temný, vtipný a místy značně bizarní příběh v sobě nese i hlubokou lidskou linku. V Lizzii Prainové stvořila autorka jednu z nejvýraznějších literárních hrdinek poslední doby.
 
Trošku morbidní knížečka, která je ale podle mě úžasná! Alespoň podle anotace a vtipně bizarní obálky :)
 
A co váš Wishlist?
Vaše Sedmikráska!

7 komentářů:

  1. Než jsem tě poznala dostanu od Ježury :)
    Druhou knížku jsem viděla někde v knihkupectví, ale nijak zvlášť mě neláká...

    OdpovědětVymazat
  2. Obě dvě bych si chtěla přečíst a koupit :) Ale vím, že i kdybych si je koupila, tak bych se k nim dostala bůh ví kdy, což zamrzí. :/ Ale skvělý výběr! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý výběr :) Než jsem tě poznala je také na mém Wishlistu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Něž jsem tě poznala je krásná kniha, smutná, ale i veselá. :) Doporučuji. :) A tu druhou neznám a už ani podle obálky mě neláká. :D
    - Tagovala jsem tě... :D Snad se nezlobíš, více tady -> http://barnetcamilla.blogspot.cz/2014/11/cteci-navyky-tag.html

    OdpovědětVymazat
  5. Než jsem tě poznala jsem nečetla, protože mě zklamal Poslední dopis od tvé lásky. Dokonalou chuť mám doma, už jen někdy najít čas ji přečíst :) a vlastně mě k ní přivedla mamka :D
    zavk.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. O té druhé slyším poprvé v životě :D A vypadá to zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  7. O Dokonalé chuti jsem četla u Infinity a teď nevím, jestli bych ji chtěla přečíst nebo ne. Ale asi ano, recenze Infinity mě nalákala a teď ji vidím podruhé, osudové toť znamení. :-)
    Než jsem tě poznala? Neznám, nečetla jsem. Vypadá zajímavě už námětem.
    Co bych chtěla doma za knihy? Rozhodně romány od Kundery, zatím mám jen jeden, ale co jsem od něj četla, stálo za přečtení.

    OdpovědětVymazat