"Svět není továrna na splněná přání..." - John Green

neděle 2. listopadu 2014

Pekáč buchet (RC)

 Pekáč buchetNázev: Pekáč buchet

Autor: Kateřina Petrusová

Série: -

Díl: -

Počet stránek: 160

Nakladatelství: Fragment

Rok vydání: 2014

Anotace:
ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.
ON Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.
Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší.
Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.


Můj názor:
Na knížku jsem se hrozně moc těšila, protože ji napsala moje oblíbená autorka. To by ale nebylo nic tak neobvyklého. Těšil se na ni i můj táta, který moc nečte a to už je co říct. Zatím jsem ji četla jenom já a jsem spokojená. Knížka nepostrádá nic, co slibuje anotace. Jediné mínus jsou poslední stránky, kde jsem byla trošku zmatená. Ale jinak mám z knihy příjemné dojmy i jsem si trošku zafňukala a tak ;) rozhovor s Kopřivou míst Míši.
Navíc má knížka i dokonalou obálku! A rovnou vám potvrdím, že v knihovně vypadá skvěle.
A komu bych knihu doporučila? Všem, mimo ty co romantiku bytostně nesnáší.

"Foffoforever"Postavy:
Klára Novotná je žena s dokonalým životem. (Její slova) Sama o sobě tvrdí, že je gastrosexuálka. Prostě miluje jídlo, zkouší nové, hledá staré, vymýšlí své vlastní. Pracuje jako redaktorka ženského časopisu Stella, kde má na starost sloupek o jídle a vaření. Tvrdohlavá, sarkastická, podlá, ale sympatická a milá. Nesnáší svého trenéra Radima, protože až moc dobře ví, co na ní platí. Tohle je jedna z nejúžasnějších knižních postav, se kterými jsem se doteď setkala. Chtěla bych se s ní potkat, popovídat si o práci novinářky a hlavně o jídle :)
Matouš Kopřiva je adrenalinový nadšenec. Je mistrem Evropy v lezení po zmrzlých vodopádech. Všechny jeho svaly podle toho vypadají. Podle Klářiných slov má ten nejúžasnější pekáč buchet. Taky má rád jídlo, ale není to na něm vůbec vidět. I Matouš je roztomile podlý. Pozorný šašek, který umí být i vážný. Takový dokonalý chlap, kterého bych chtěla potkat. (Ale mladšího ;))

Děj:
Klára pracuje v redakci časopisu Stella, kde má sloupek o jídle, kterému rozumí. Míša, Klářina kolegyně, má dělat rozhovor s Matoušem Kopřivou, mistrem Evropy v lezení na zmrzlých vodopádech. Jako na truc ji ale ten den ráno píchne vosa a ona dostane alergickou reakci. Kláru pošlou chtě nechtě udělat rozhovor s Kopřivou místo Míši. Po setkání plné trapasů ale s hotovým rozhovorem si Klára myslela, že Kopřivu už neuvidí. Doufala v to. Ale on si k ní cestu našel. Dokážou ovšem takové dva protiklady žít spolu?

Hodnocení: 10/10 Proč?
Je to jedna z nejlepších knih, které jsem letos četla. Prostě knížky Kateřiny Petrusové jsou dokonalé. Vždycky.

Za recenzí výtisk opravdu moc děkuju nakladatelství Fragment. 

7 komentářů:

  1. Přemýšlela jsem o ní už jen kvůli obálce, která je vážně úžasná! Ale nakonec jsem si o ní nenapsala - možná časem :)
    Pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. Já knihu už taky přečetla a je to skvělá oddechovka a hlavně je úžasně zábavná a tak nějak hřejivá. Skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já až budu mít někdy dost času na knihy, které mě lákají, ale zas ne tak jako ty ostatní, přečtu si jí.. :D Doufám, že ten čas někdy nastane .... :DD
    Hezká recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já tenhle typ knih moc nemusím, ale vypadá to zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem tak ráda, že jsem našla tvůj blog, a že mi jdou přidávat komenty:) Kniha je zajmavá. Užasná recenze.:)

    OdpovědětVymazat
  6. Hezká recenze. Když se mi naskytne příležitost, určitě si ji přečtu :)
    Mimochodem, už tě mám zapsanou :)

    OdpovědětVymazat
  7. Psala jsi mi, že jsi se přestěhovala a já jsem se až teď dostala k tomu, abych ti napsala, promiň :( Je zvláštní vidět své oblíbené blogy odlétat z hnízd a stavět si hnízdečka jinde, ale je super, že už se zabydluješ :) Snad ti bude blogspot vyhovat víc, než Blog.cz, pak mi určitě napiš, jak jsi spokojená, pokud budeš mít čas :)

    A k článku. Pekáč buchet si jednoduše musím nějak sehnat a přečíst (jako recenzní výtisk ho má tradičně u nás Nessa, protože je tato autorka její srdeční záležitostí) a tvá recenze se závěrečným hodnocením mě v tom jen utvrdila. Hrozně se těšíííím! :)

    PS: Ach... antispamová otázka? Ty mě na blogspotu vždycky odradí od komentování, a ano, vím, že jsem hrozná, ale šíleně mě to dráždí :x

    OdpovědětVymazat